Бази даних

Автореферати дисертацій - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
Пошуковий запит: (<.>A=Москаленко О.В.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3

      
1.

Москаленко О.В. 
Діагностика, профілактика та лікування ранніх післяопераційних внутрішньочеревних ускладнень при хірургічному лікуванні раку шлунка (Клініко-лабораторне дослідження): Автореф. дис... канд. мед. наук: 14.01.07 / О.В. Москаленко ; НАН України. Ін-т експерим. патології, онкології і радіобіології ім. Р.Є.Кавецького. — К., 1998. — 18 с. — укp.

Автором розроблена методика профілактики ранніх запальних ускладнень передопераційним лікуванням хелікобактеріозу комплексом препаратів, що знижує частоту запальних, внутрішньочеревних ускладнень на половину. Вивчений за методикою ультразвукової спектроскопії сироватки крові коефіцієнт поглинання ультразвуку і швидкість зміни поглинання, що дозволило розробити спосіб діагностики післяопераційних ускладнень радикального хірургічного лікування раку шлунку. Спосіб високочутливий, дозволяє діагностувати наявність ускладнень за дві доби до перших клінічних проявів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Р569.433.2-59

Рубрики:

      
2.

Москаленко О.В. 
Органодитіофосфати металів: протизношувальні та біологічні властивості: Автореф. дис... канд. хім. наук: 02.00.13 / О.В. Москаленко ; НАН України. Ін-т біоорган. хімії та нафтохімії. — К., 2000. — 19 с. — укp.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Г275.2
Шифр НБУВ: РА308367 Пошук видання у каталогах НБУВ 

Рубрики:

      
3.

Москаленко О.В. 
Технологія білкового напівфабрикату з колагенвмісної сировини для м'ясних січених виробів: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.16 / О.В. Москаленко ; Харк. держ. ун-т харчування та торгівлі. — Х., 2008. — 18 с. — укp.

Науково обгрунтовано та розроблено технологію білкового напівфабрикату (БН) з колагенвмісної сировини (КС) для м'ясних січених виробів. Обгрунтовано якісний склад композиції ферментів для обробки КС, співвідношення ферментів у композиції та її кількості, яка вноситься до сировини. Науково обгрунтовано й оптимізовано параметри технологічного процесу виробництва БН, заснованого на ферментативному протеолізі КС композицією ферментів. Визначено фізико-хімічні, органолептичні та мікробіологічні показники та закономірності їх змін під впливом технологічних чинників. Установлено умови й терміни зберігання БН. Вивчено функціонально-технологічні властивості БН, які зумовлюють можливість його використання у виготовленні м'ясних січених виробів. Створено технологію м'ясних січених виробів з використанням БН, визначено їх технологічні властивості, структурно-механічні, органолептичні показники, харчову та біологічну цінність. Розроблено та затверджено нормативну та технологічну документацію. Впроваджено нові технології у підприємства ресторанного господарства. Розраховано економічний ефект від їх впровадження.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л89 + Л89 + Л89
Шифр НБУВ: РА359942

Рубрики:
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського